nővilág

Akupunktúra nőknek 2 - Akupunktúra - Nővilág - A sikeres nők honlapja

A férfi
A nők elleni erőszak
A stressz
Afrodiziákumok
Akupresszúra
Akupunktúra
A HKO kezelési módszerei
Akupunktúra Nőknek 1
Akupunktúra Nőknek 2
Akupunktúra dióhéjban
Az akupunktúra működik
Bizonyítottan hatásos az akupunktúra
Depresszió
Fitness
Fogyókúra
Csábítás
Kapcsolatok
Masszázs
Meddőség
Meditáció
Sex Titkok
Wellness
Álmok
Érdekességek

Női Praktikák

Akupunktúra – Nőknek

 

Akupunktúra – Nőknek 2.

 

akupunktúra, migrén, menstruáció

Migrén, menstruációs zavarok, krónikus fájdalmak… E panaszok kezelését egyre több nő bízza akupunktúrához értő orvosra…

  Forgalomirányítás

Az egészség fennmaradása érdekében a chinek ugyanolyan akadálymentesen kell áramolnia, működnie, mint egy nagyváros forgalmának. A betegségek dugókat okoznak, és az akupunktúrát alkalmazó orvos olyan, mint egy jó forgalmi rendőr.

A tűk segítségével kezeli a csomópontoknál a lámpákat, hogy a yin és a yang újra áramolhassanak. Gyakran sokáig tart, míg a dugók eltűnnek, de az eredmény mindig ugyanaz: a forgalom helyreáll, azaz az érintett meggyógyul, és teli lesz életenergiával.


A WHO ajánlása…

A kínai orvos számára nem létezik olyan betegség, ami ne lenne kezelhető akupunktúrával és fitoterápiával, tehát gyógynövényekkel. Európában azonban a leggyakrabban hátfájdalmaknál, migrénnél, reumánál és krónikus betegségeknél alkalmazzák.

A WHO a következő betegségeknél ajánlja:

 • légutak: orrgyulladás, nátha, visszatérő megfázás, akut mandulagyulladás, akut hörghurut és hörghurutos asztma, főleg gyerekeknél
 • szem: kötő- és ideghártya-gyulladás, gyermekeknél rövidlátás, szürke hályog esetén
 • száj: fogfájdalom, fogínygyulladás, torokgyulladás
 • gyomor és bélrendszer: nyelőcsőgörcs, csuklás, akut és krónikus gyomorhurut, gyomorsav okozta panaszok, krónikus bélfekély, székrekedés, hasmenés, epepanaszok
 • menstruációs problémák: erős fájdalom vagy vérzés, rendszertelen vagy kimaradozó ciklus, miómák, ciszták, gyulladások, meddőség
 • idegek és izmok: fejfájás, migrén, arcidegfájdalom, agyvérzés utáni bénulás ellen, vizelési problémák, ágyba vizelés, bordafájdalom, merev váll, merev kar és nyak, hát- és könyökfájdalom
 • fogyókúra, dohányzásról és alkoholról való leszokás.

Vigyázat! Gyenge vérkeringésű és pszichikailag labilis emberek elájulhatnak a kezelés során.

Ki a jó akupunktúrás orvos?

Sajnos, ezen a területen is vannak „gyorstalpaló” képzések. Ezért ügyeljünk arra, hogy orvosunk megfelelő diplomával rendelkezzen!

 • Csak olyan orvoshoz forduljunk, akinek a képzése jó hírnevű intézményhez köthető!
 • Az akupunktúrás kezelést mindig alapos orvosi vizsgálatnak kell megelőznie!
 • Az esetleges fájdalmakról és rizikókról is tájékozódjunk!
 • Csak egyszerhasználatos tűvel engedjünk kezelést végezni!

Gyógyító szúrások

A kezelés során több tűt is szúrnak az akupunktúrás pontokba. A tű a fájdalom intenzitásától függően rövidebb vagy hosszabb ideig marad bent, krónikus fájdalmaknál általában 20-25, akut panaszoknál úgy 15 percig. A tűket szükség szerint mozgathatják, forgathatják, hogy a kezelt akupunktúrás pontokat stimulálják.

A hagyományos ezüst- vagy aranytű helyett az európai orvosok hajlítható acéltűt használnak, melynek hosszúsága 1 és 20 cm között változik. Léteznek úgynevezett tartós tűk is, amelyeket a beszúrást követően ragtapasszal letakarnak, így napokig vagy akár tovább is bent maradhatnak a szervezetben.

Egy megfelelő kezelésnél érezni kell az úgynevezett „De-Qi” jelenséget, vagyis hideget, meleget, nyomást és érzéketlenséget a tű körül.

Jó tudni! Általában hetente 1-2 kezelésre van szükség egy 10-12 alkalmas terápia esetén. Ezután körülbelül 3 hét szünetet kell beiktatni, feltéve, hogy folytatni kell a kezelést.

férfiak titkai© 2016 Nővilág - A sikeres nők honlapja